Без јавен сервис, но со причина и повод

Објавено на 05/04/2016 во Вести
Македонската радио-телевизија денес е пропагандна алатка на власта, медиум без своја препознатливост, руина од некогашната позната новинарска куќа. Неколку новинари… Прочитај повеќе ...


Тортура и измачување е второто име на Македонија

Објавено на 03/04/2016 во Вести
Тортурата и нечовечкото однесување се масовна појава, не само во казнено-поправните институции, туку и во секојдневната практика на постапувањето на… Прочитај повеќе ...


Веселата математика во белиот дворец на ВМРО-ДПМНЕ

Објавено на 02/04/2016 во Вести
Пропагандата нè убедува дека македонскиот граѓанин живее ко бубрег во лој. А здравиот разум и економската логика велaт дека во… Прочитај повеќе ...


Петнаесетте најголеми Пирови победи на режимот на Груевски

Објавено на 29/03/2016 во Вести
Една деценија „победи“ на Никола Груевски и на ВМРО-ДПМНЕ, време на големи жртви, но и на големи и главно залудни… Прочитај повеќе ...


Дебата во Кичево: Младите заслужуваат поттик, а не игнорирање

Објавено на 28/03/2016 во Вести
Младите заслужуваат подобар третман, можност и простор самите да се вклучат во процесите кои за нив се од огромно значење… Прочитај повеќе ...


Ако сакаш работа, земи си партиска книшка или билет за туѓина во еден правец!

Објавено на 26/03/2016 во Вести
Во Македонија, 25 проценти од возрасните се членови на политички партии. Во Европа, на пример, тој просек е 10 отсто.… Прочитај повеќе ...